Feedback
Toggle Nav
Winkelwagen

Wielrenfietsen

Een wielrenfiets is de meest efficiënte fiets die er is. Door de sportieve zit vang je weinig wind en kan je je kracht optimaal overbrengen op de pedalen. Daarnaast zitten er dunne bandjes op en zijn ze vaak lichtgewicht. Op zoek naar een instapmodel om je eerste kilometers te maken? Of zoek je juist een high-end wielrenfiets met alles erop en eraan? Je vindt hieronder alle wielrenfietsen. Een goede wielrenfiets is er een die bij jouw behoeften, budget en lengte past.

Bekijk direct: Racefiets keuzehulpCarbon Racefietsen | Racefiets aanbiedingen

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 173

Adviesprijs 2.899,99
Waardering:
98%
Populaire keuze
Waardering:
100%
Adviesprijs 2.599,99
Waardering:
93%
Populaire keuze
Adviesprijs 3.799,99
Waardering:
93%
Populaire keuze
Waardering:
90.0000%
Populaire keuze
Waardering:
99.0000%

 

 

Adviesprijs 4.999,99
Waardering:
96.5000%
Populaire keuze
Waardering:
96.6667%
Adviesprijs 1.999,99
Vakantiegelddeal
Adviesprijs 2.499,99
Waardering:
93%
Vakantiegelddeal
Waardering:
100%
Adviesprijs 4.069,99
Waardering:
100%
Waardering:
95.6667%
Waardering:
100%
Adviesprijs 4.799,99
Waardering:
87%
Waardering:
93%
Adviesprijs 3.499,99
Waardering:
96%
Populaire keuze
Waardering:
100%
Populaire keuze
Adviesprijs 2.499,99
Waardering:
100%
Populaire keuze
Adviesprijs 3.499,99
Waardering:
93.0000%
Waardering:
92.0000%
per pagina

Wielrenfiets kopen

Het kiezen van de juiste wielrenfiets is essentieel voor hoe je de sport zult ervaren. Het is daarom belangrijk om de juiste wielrenfiets te vinden en te kiezen zodat jij met plezier kunt fietsen. Of je nu een doorgewinterde professional of beginner bent, voor iedereen is er een geschikte racefiets. 

Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het kopen van een wielrenfiets, zoals het budget, de juiste maat en het type fiets dat je nodig hebt voor jouw rijstijl en doeleinden. Door jezelf goed voor te bereiden op een koop, kan je comfortabel, efficiënt en met veel plezier op jouw nieuwe wielrenfiets rijden.

Welke wielrenfietsen zijn er?

Er zijn vier soorten wielrenfietsen: allround wielrenfietsen, klimfietsen, aero wielrenfietsen en endurance wielrenfietsen. Allround racefietsen kunnen van alles een beetje, maar blinken nergens specifiek in uit. Klimfietsen zijn, zoals de naam al zegt, geschikt om routes met veel hoogteverschillen mee te fietsen. Aero wielrenfietsen zijn gericht op zo min mogelijk luchtweerstand om de meeste snelheid te kunnen maken. Tot slot zijn endurance wielrenfietsen gericht op comfort en het fietsen van lange afstanden. Verder kun je zelf bepalen of je de beste onderdelen op je fiets wil hebben of dat gemiddeld of instapniveau ook genoeg voor je zijn. Wil je het beste? Kies dan bijvoorbeeld een carbon wielrenfiets. Ben je een recreatieveling? Dan is een aluminium wielrenfietsn wellicht genoeg. De groepset is ook een belangrijke overweging die veel invloed heeft op de prijs. Lees ons blog over racefiets groepsets voor meer informatie. 

Ik wil een goedkope wielrenfiets

Wat kan je verwachten? Goedkope wielrenfietsen hoeven niet van slechte kwaliteit te zijn, ze moeten echter wel bij je behoeften passen. Ben jij van plan af en toe een recreatief ritje te fietsen en hoef je niet altijd de hoogste snelheid te behalen? Dan heb je aan een goedkope wielrenfiets genoeg. Onderdelen op de wielrenfiets zijn natuurlijk wel van mindere kwaliteit dan dure wielrenfietsen, maar ze zijn niet slecht. Ze gaan waarschijnlijk ook iets minder lang mee. Goedkope wielrenfietsen zijn ook ideaal voor beginners. We raden je aan om een kijkje te nemen bij de aluminium wielrenfietsen

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader
Filteren
Selectie verfijnen
Lichaamslengte
Lichaamslengte
Lichaamslengte
Lichaamslengte
Lichaamslengte
Prijs

Herenfiets: Fietsen met hoge stang. Opstappen op deze fietsen doe je door een been over het zadel te zwaaien
Damesfiets: Fietsen zonder hoge stang. Ze worden ook veel door heren gekozen, door de makkelijke in- en uitstap.
Lage instap: Vergelijkbaar met damesfietsen, maar dan extra lage instap.
Trapeze frame: Deze fietsen worden ook wel trapezemodellen genoemd. Ze hebben een extra diagonale stang in het frame.

Allround: Zoals de naam al zegt, racefietsen met een gemiddelde geometrie. Dus niet aero of endurance

Klimfiets: Deze fietsen zijn licht van gewicht (onder de 8,5 kg) en zijn gemaakt om de bergen of heuvels soepel mee door te komen.

Aero: Racefietsen met een aerodynamische zithouding en ontwerp.

Endurance: Racefietsen met een zithouding die wat vriendelijker is voor het lichaam. Daardoor beter geschikt voor het maken van langere ritten.

Gravelbike: Deze fietsen houden de middenweg tussen een racefiets en een cyclocrosser.

Cyclocrosser: Een soort racefiets die speciaal is ontworpen om mee te veldrijden. De ideale afwisseling in het winterseizoen!

Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.

Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.

Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.

Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.

In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen

 

Bij mechanisch schakelen wordt door middel van een kabel de voor- of achterderailleur in beweging gezet.

Bij elektrisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden.

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.

Nog niet zeker welke remmen je wil op je nieuwe racefiets? Lees er alles over in ons blog Kies je racefiets: Schijfrem of velgrem!

 

Het velgmateriaal is uiterst belangrijk voor de rijeigenschappen van het wiel. Carbon is erg stijf door de verschillende lagen en de structuur, daarnaast zorgt dit ook nog eens voor een goede demping van de trillingen. Aluminium wielen zijn qua prijs een stuk goedkoper dan een carbon wiel, maar zijn vaak minder direct, vaak zijn ze ook wat zwaarder maar kunnen ze wel goed tegen een stootje.

 

Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
12GO's keuze: Dit zijn producten die onze collega's in de winkel aanraden wanneer je vraagt naar de beste koop. Dit zijn dan ook onze meest verkochte producten, waarbij je altijd goed zit.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.
Gratis verzending: Deze fietsen worden gratis 100% rijklaar thuis afgeleverd. (Alleen in Nederland geldig)

OSZAR »